Biler vil trenge bedre hodelykter for å vinne IIHS Top Safety Pick i 2020

Crash-testing organisasjonen sier at sine sikkerhetspriser vil gå til kjøretøyer med god frontlys og sikkerhetsbeskyttelse for fotgjengere.

Bilkjøring om natten på veien til El Chalten, Patagonia Argentina
© Marco Bottigelli
 • Insurance Institute for Highway Safety (IIHS) har skjerpet standardene for kjøretøyer å tjene Topp sikkerhetsvalg og topp sikkerhetsvalg + utmerkelse i 2020.
 • Frontlykter vurdert God eller akseptabel må være tilgjengelige på kjøretøyet, og for å få Top Safety Pick + må de være standardutstyr.
 • IIHS krever også at vinnerne av Top Safety Pick skal ha avansert karakter av kjøretøy-til-kjøretøy og bil-til-fotgjenger krasjforebygging; fra og med 2019 var ikke fotgjengerelementet påkrevd.

  Forsikringsbransjen nonprofit IIHS styrket nettopp kravet til sikkerhet ved bivirkninger med en strengere test kunngjort i november. Nå blir gruppen tøffere på fotgjengerens sikkerhet og hodelyktkvalitet.

  bilde
  iIHS

  IIHS påpeker at nesten halvparten av dødsulykke bilulykker finner sted i mørket, og mer enn en fjerdedel av hendelsene skjer på ubelyste veier. Mellom den nøkterne statistikken og det faktum at hodelyktteknologi endrer seg raskt med økningen av LED og HID-hodelykter, er det ikke overraskende at gruppen vil stramme inn kravene.

  IIHSs ingeniører tester belysningen av et kjøretøy ved å måle hodelyktens rekkevidde på en strak og på kurver, ved å bruke sensorer på banen for å måle hvor lyset når og hvor sterkt det er for både høye- og lavlyslys. Grafikken nedenfor viser testresultatene for et 2019 Subaru Crosstrek, som tjente toppen God rangering for hodelyktene. Målingene er straks; en gradvis venstre kurve med en 800 fot radius; en gradvis høyre kurve med en 800 fots radius; og skarpe venstre og høyre kurver, hver med en 500 fot radius.

  bilde
  Resultater av Subaru Crosstrek hodelykt testresultater.
  Forsikringsinstitutt for motorveisikkerhet

    IIHSs topp sikkerhetsvalg og topp sikkerhetsvalg + priser blir gitt til kjøretøyer som består sitt batteri med kollisjonstester og sikkerhetsvurderinger med de beste score. Disse inkluderer seks: moderat overlappende front, liten side av overlapp på førersiden, liten overlappning foran på passasjersiden, side, takstyrke, og hodestøtte og setevurdering, pluss tester av frontlykter og LATCH barnesikkerhetsseter. Hovedlysklassifiseringen startet ikke før i 2019, 10 år etter den første lanseringen av Top Safety Pick-programmet; det første året var det bare tre 2019-modeller som fikk topp godlysklassifisering av 224 testede kjøretøyer. I 2019 ble 68 av de 465 systemene rangert som gode, mens 103 fikk den nest beste akseptable vurderingen.

    IIHSs rangeringer for å forhindre fotgjengerulykker ble lansert i 2019, men ble ikke tatt med i Top Safety Pick tildelingskriteriene; i 2020 blir de det. iIHS tester kjøretøy i en serie banetester ved 12, 25 og 37 mph og evaluerer hvor godt automatiserte nødbremsesystemer advarer føreren og reduserer kjøretøyets hastighet.

    Prisvinnerne for 2020 begynner å bli kunngjort i begynnelsen av 2020, senere enn vanlig plan.

    Mer fra Nyheter