Mini bringer tilbake den sekstrinns manuelle girkassen

Etter en kort tids avbrudd introduserer BMWs retromerke manuelle girkjøringer over hoveddelen av sin serie. Men ikke alle modeller vil få pinnen igjen.

2019 Mini Cooper S
Mini
 • Manuelle overføringer har ikke vært tilgjengelig den minis selges i Nord-Amerika i flere måneder, men de kommer snart tilbake på noen modeller (men ikke JCW eller firehjulsdrevne modeller).
 • BMW-merket har mange lojalister blant stavskift blant sine kunder, spesielt kjøpere av Cooper Hardtop S, som har en hastighet på 45 prosent for sekstrinnshåndboken.
 • Mange forhandlere har fremdeles manualer på lager hvis du ikke kan vente til den offisielle returen i mars 2020.

  Mens noen bilprodusenter har droppet manuelle overføringer som om de var gjenstand for en skandale, Mini har resolutt satt fast ved pinnen - helt til i løpet av siste juli, da den suspenderte tilgjengeligheten til sin sekstrinnshåndbok. Men nå er det å bringe alternativet for rad-det-selv tilbake.

  "Fra begynnelsen av februar 2020 vil kundene kunne fortsette å bestille [to- og firdørs] Mini hardtop- og cabrioletmodeller utstyrt med manuelle girkasser fra mars 2020-produksjonen," sa talsmann Andrew Cutler til Bil og sjåfør. De Clubman og Countryman vil følge i juli.

  Forsinkelsen, spesifikk for Nord-Amerika, ble nødvendiggjort av oppdateringer til drivstoffleveringssystemet for å øke effektiviteten og øke injeksjonstrykket. Det krevde "ekstra testing og optimalisering", og etterlatt mellom syvtrinns DCT og åtte-trinns automatikk som de eneste sendingene som ble tilbudt.

  bilde
  2019 Mini Cooper Hardtop JCW Knights Edition.
  Michael simari

  Så mange som 45 prosent av amerikanske kjøpere velger typisk seks-trinns på to-dørs Cooper S Hardtop, som har den høyeste taktskiftet i Mini-oppstillingen. Noen forhandlere lagerførte seg på pinner på forhånd og har fremdeles lagerbeholdning.

  "Det er et segment av kundebasen som foretrekker å kjøre med manuell girkasse, så vi ønsker å opprettholde det for den delen av kundene våre som forventer det," forsikret Cutler, som sa at kundene siterer "moro å kjøre" som deres nummer én-kriteriet for å kjøpe en Mini. "Vi kommer til å fortsette å sikre at vi har manualer når og hvor det er mulig."

  Selv etter at alternativet kommer tilbake til noen modeller, vil de som er utstyrt med firehjulsdrift ikke lenger bli tilbudt med en manual. Heller ikke John Cooper fungerer ytelsesmodeller (inkludert de nye JCW GP), som Cutler sier ville ha krevd en kjøligere girkasse for å takle den økte ytelsen.

  Mer fra Nyheter