2020 Chevrolet Corvette: Car and Driver's 10Best

Midtmotoren Corvette er klar til å gjenvinne California.

Hvis du er gammel nok til å huske da California var Corvettes land, er du sannsynligvis bekymret for størrelsen på prostataen din. På 1960-tallet var Corvettes like mye en del av drømmen i California som solskinn, strender og bikini. Surfeband, som Jan & Dean og Beach Boys, toppet listene ved å selge verden en idealisert West Coast-livsstil, en utopi der drivstoffinnsprøytede Stingrays kjørte Jaguar E-typer fra Sunset og Vine helt til Dead Man's Curve. Og alt Jag kunne se var Stingrays seks baklys.

Californias solfylte kjærlighetsforhold til Corvette varte langt ut på 1970-tallet, men etter hvert som statens baby boomers ble eldre og ble mer sofistikerte, gikk de videre fra Amerikas sportsbil i hopetall. De henvendte seg til mer raffinerte og ofte raskere maskiner fra Japan og Tyskland, inkludert turboladede iterasjoner fra Toyota Supra, Mazda RX-7, Nissan 300ZX, og den nåværende uoffisielle sportsbilen fra Golden State, Porsche 911.

Porsches kvelertak på Californias sportsbilmarked er så sterkt, den sverige Orange County enklaven Newport Beach har fått tilnavnet New “Porsh” Beach: 911s er overalt.

Chevy har imidlertid nettopp avfyrt en rustende piercing-runde. En bunker buster. De 2020 Corvette Stingray er annerledes. Og det er godt nok til å ta igjen California fra grepet av den importerte sportsbilen. Å flytte motoren sin til midten har ikke bare tatt ytelsen til nye høyder, men sportsbilens image er blitt katapultert fra munnpustende, dekkrøykende halvmuskelbil til superbilforstyrrelse i en enkelt grense. Dette er den første Corvette siden begynnelsen av 1970-tallet uten bagasjen og stigmatiseringen av tidligere indiskretjoner, en avstamning som har inkludert alt fra utette T-topper til diskettchassis til useriøst interiør. Blanke ark. Hvis du er under 40 år, er ikke Corvette en gammel manns bil for første gang i livet ditt.

bilde
Alex Bernstein

C8 viser hva dette selskapet kan brygge når det setter selskapets hjerte til noe.

Ja, den har fremdeles en pushrod V-8 foreløpig, men den 490 hk (ytelsen på 1195 dollar ytelsen tar det opp til 495) 6,2-liters V-8 og hurtigskiftende åtte-trinns dobbel-koblingsautomat er like raffinert som de er lydhøre, selv når de er sammensveiset i LA-trafikken. Og når den er utstyrt med $ 5000 Z51 Performance-pakken (som inkluderer ekstrautstyr), gir denne bakhjulsdrevne maskinens startkontroll det meste av å ha 60,6 prosent av vekten på bakgummien. Det kommer utenfor linjen som ingen andre Corvette. Stingray Z51 skyter til 60 mph på 2,8 sekunder og gjennom kvartmilen på 11,2 sekunder på 122 mph. Det better til og med 60 mph løpene på de raskeste 650 hk C7 Z06 og 755 hk C7 ZR1, som begge slo bakhjulene de første par girene. Men enda viktigere, det samsvarer med den langt dyrere 992-versjonen av 911 Carrera S gjennom kvart mil.

Med de valgfrie magnetorheologiske spjeldene fra FE4, klistrer den seg også til en glidebok på 1,03 g, håndterer med en letthet som trosser sine 3647 pund, og stopper fra 70 mph i 149 fot. Nevnte vi at det er så stille og behagelig som enhver storslått turer vi kan tenke oss, rir med en silkemelding og har to lasterom? Som vi sa i vår første test, "Dette er en bil du kan kjøre når som helst og hvor som helst - inkludert klar over hele landet - uten at det blir trett for deg." Og ikke la det rare ratt-av rattet skremme deg. Det fungerer helt fint, og den vegglignende hytteavdeleren som rommer klimakontrollene kan se ut som et ergonomisk mareritt, men det er det ikke. Mens plastkarosseriet betyr at det fremdeles lukter harpiks inni, er kvaliteten på materialene enormt forbedret og setene klemmer og støtter deg når palmetrærene passerer som telefonstenger.

Og så er det prisen. All denne godmotoren mellom motorene starter på bare 59.995 dollar. Det du får er en V-8 superbil som koster mindre enn en base 718 Boxster. Corvettes har alltid målt verdi og ytelsestester, men å flytte motoren har skapt en annen type Stingray. Nå er det en amerikansk sportsbil som er satt opp for å sende mer enn noen få Porschephiles til Chevy-butikker, en Corvette som er klar til å ta kysten på nytt.

Send tilbakemeldinger og tanker til eller bli med Backfires.caranddriver.com

spesifikasjoner

spesifikasjoner

2020 Chevrolet Corvette

GRUNNPRIS
59.995 dollar - 67.495 dollar

MOTORTYPE
490- eller 495 hk 6,2-liters V-8

OVERFØRING
8-trinns automatikk med dobbel kobling

C / D TESTRESULTAT (Z51 coupe)
60 km / h: 2,8 sek
¼-kilometer: 11,2 sek ved 122 mph
Topphastighet (mfrs krav): 184 mph
Bremsing, 70–0 mph: 149 ft
Veihold, 300-ft-dia ski sti: 1,03 g

EPA-drivstofføkonomi (C / D ØST)
Kombinert / by / motorvei: 19/16/26 mpg

Tilbake til 10Best

Mer fra Funksjoner