2020 Kia Telluride: Car and Driver's 10Best

Telluride er rettet like høyt som navnebyen.

De Kia Telluride er sjelden. Ikke liten batch-produksjon, koster-så-mye-som-et-herskap eksotisk-raskereossa sjelden. Men sjelden i hvor latterlig bra det er. Og hvis du er en vanlig leser, vet du hvor sjelden vi kommer med slike utsagn.

Som alle gjennombruddsprodukter, forbedrer Telluride segmentet. Dens ankomst minner oss om da Lexus LS400 og Acura NSX ble introdusert. I likhet med Telluride, omformet disse bilene landskapet, løftet merkevarene sine og førte til en kjøring på Maalox fra Stuttgart til Detroit.

Dette er den delen der vi innrømmer å forkynne at kjøpere i trerekke segment ville vært bedre i en minivan. Det var verden før Telluride. Selv om minivans fortsatt tilbyr mer plass, har Telluride en luksuriøs og raffinert side som ingen minibusser kan matche. Det er standard berøringer med luksuriøs bil som akustisk frontrute, pluss valgfrie kosthold som mikrosuede headliner, akustisk inngangsdørglass, en head-up display, oppvarmede og ventilerte seter i de første og andre rader, og et intuitivt infotainment med bredskjerm. Det er komfort og kvalitet i alt du ser og berører. Hva ville vi endret? Hmm. Det er ikke lett. Rammene rundt målere ser hale ut, og oppvarmede armlener som i Mercedes-Benz S-klasse ville være fine. Hva kan vi si? Vi er bortskjemte.

Men Kia har ikke bygget dette huset bare på funksjoner og fasiliteter. Ved 70 km / t er det roligere enn en Land Rover Range Rover, og den går nedover veien med det hastige, raffinerte rittet av SUV-er som koster titusenvis mer. I et felt med turboladede firer høres den 291-hk naturlig aspirerte V-6 ut som en anakronisme, men det er den ikke. Øyeblikkelig respons og glatthet blir aldri gammel. Hvis Kia mangler den sportslige dynamikken og styrefølelsen til Mazda CX-9, kan vi gjøre fred med vår entusiastside fordi Telluride er kontrollert, villig og innstilt riktig. Moro er gøy, men Telluride er en bedre tre-rads SUV.

bilde
Alex Bernstein

"Ved å sikte høyt, har Kia laget et premiumprodukt til nonpremium-priser."

Designet låner hit og dit fra Volvo og Land Rover, men dette er ikke en kopi. Hver detalj ser ut til å ha blitt nøye vurdert og formet. Proporsjonene, de blide brettene på platemetallet, de konsistente panelhullene, malingens rikdom og belysningselementene konspirerer for å skape utseendet til en tre-raders SUV fra et premiummerke.

En stående og boxy kropp leverer panoramautsikt og gir nok plass til å sitte på voksne i alle tre rader. Det er de grunnleggende tingene som fikk folk til å bli forelsket i SUV-er i utgangspunktet, og alt er her. Det er kontinuerlig dyktighet i design og emballasje gjennom hele benrommet på den andre raden til måten setene brettes og til og med til kvaliteten på teppet.

Vi kjører hundrevis av kjøretøyer i året, og det er enkelt å si hvilke merkevarer som prøver å gi konkurransen hodepine. Denne Kia viser klar bevissthet om feltet og hva en trerekke SUV skal være. Det bærer preg av et segment studert og dissekert. De eneste kundene vi kan tenke på som kanskje ikke vil glede seg over Telluride, er de andre bilprodusentene som uunngåelig vil kjøpe en til reverseringsingeniør.

Ved å sikte høyt, har Kia laget et premiumprodukt til nonpremium-priser. Det er det vi kaller et LS400-øyeblikk, og det er viktig. Få en før Kia innser hva det er gjort og hever prisen.

Send tilbakemeldinger og tanker til eller bli med Backfires.caranddriver.com

Tilbake til 10Best

Mer fra Funksjoner